Pepparkakscheesecake

Här kommer ett recept på en julig cheesecake. Gudars vad jag gillar cheesecake. Bästa kakan enligt mig och den här smakar hur gott som helst!
Ingredienser
Botten:
75 g smör eller margarin
30 pepparkakor
Fyllning:
2 gelatinblad
200 g färskost, naturell
skal av 1 apelsin, finrivet
3/4 dl florsocker
2 dl lätt crème fraiche
Garnering:
apelsinskivor
Smält matfettet. Krossa pepparkakorna fint och blanda smulorna med fettet. Tryck ut blandningen i en form, ca 22 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Ställ formen i kylen så att kakbottnen stelnar. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten ca 5 minuter.
Rör osten mjuk och blanda den med apelsinskal, socker och créme fraiche. Vispa alltsammans pösigt med elvisp. Ta upp gelatinbladen och smält dem försiktigt på svag värme i en liten kastrull. Vispa ner gelatinet i fyllningen och bred ut den i formen. Låt stå i kylen minst en timme.
Garnera med färska apelsinskivor!
Det här inlägget postades i Bakverk och sött. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Pepparkakscheesecake

  1. Emma skriver:

    Åh! Pepparkakscheesecake! Blev väldigt sugen på att prova, låter ut galet gott! :) Är dock lite smårädd för att baka med gelatinblad, har fått för mig att det lätt misslyckas :/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s