Kladdkaksmuffins

När man blir sugen på något snaskigt så är kladdkaksmuffins alltid ett säkert kort. Ni hör ju hur gott det låter! Med en klick grädde och ett körsbär på så blir den helt fantastiskt god och extra fin att titta på. Receptet har jag fått från Leilas Lindholms bakprogram. En sats blir 16 stycken muffins.
2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kavlitet
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
Vispgrädde och färska bär till garnering
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter i 175 grader. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.
Det här inlägget postades i Bakverk och sött. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Kladdkaksmuffins

  1. elin skriver:

    åh jag blir verkligen ledsen för att jag inte har någon ugn när jag läser sånthär!
    du verkar baka rätt mycket, husligt och fint

  2. Lisa skriver:

    mums. det var så längesen jag bakade dem. de är så smaskiga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s