10 fyndtips

Här kommer 10 tips som kanske kan hjälpa när ni är ute och leta efter ert nästa fynd. Självklart finns det mer att tänka på och kommer ni också på ett tips så får ni gärna dela med er!

1. Välj en servis som du verkligen gillar. Om du vill ha den som finservis eller vardagsservis väljer du själv. Förr i tiden var det vanligare att man använde serviser till vardags som är jättemycket värda idag och en vanlig vit servis till festligare tillfällen. Det är säkert därför det är lite svårare att hitta en bersåtallrik helt utan nagg och repor. En personlig servis slår en helvit servis alla gånger.
2. Ta alltid med dig kontanter. Man kan aldrig veta om de tar kort i små butiker och på loppisar gör dom definitivt inte det.
3. Var tidig när du går på loppis. Du kommer se att det ringlar en kö redan innan utsatt tid.

4. Håll masken när du ser något som du vill ha eller vet är värdefullt. Folk kommer att vända sig om när du skriker ”STRINGHYLLA!” och kanske är de också ute efter just en sådan. Då kan det hända att de kommer fram och ger ett högre bud än dig och tjipp så blir stringhyllan en dyr historia. I vissa fall kanske inte ens säljaren vet att det är en värdefull sak och då frågar man bara vad hyllan kostar. Ja ni fattar.
5. Personligen tycker jag att det handlar om vett och etikett att inte pruta på stadsmissioner. För det första så är det oftast redan snorbilligt och för det andra så går pengarna till en bra sak. Är det loppis är det mer okej att pruta. Fast ge inga skamförslag, då förolämpar man säljaren.
6. Man kan se Blocket som en digital loppis. Här kan man hitta allt från himmel och jord, alla timmar på dygnet. Är du ute efter något speciellt så gäller det att titta ofta och slå till så fort du ser att någon har lagt upp din sak. Tänk på att det går att klicka i ”Hela Sverige” så att du kan se vad som erbjuds i hela landet och inte bara i den regionen där du bor.
7. Frakt kan bli galet dyrt när det handlar om möbler och stora serviser. Bussbolag brukar vara samarbetsvilliga när det handlar om lådor och cyklar. Annars kan man vända sig till DHL, en flyttfirma eller en snäll kompis med en bil.

8. Lär dig av tanterna och ha med dig en dramaten eller en bekväm väska när du går på storloppis. Det kan lätt bli mycket påsar att hålla reda på och tungt om man går hem.
9. Auktioner är en bra grej. Här kan man hitta en hel servis eller möbler som du har letat efter länge. Det är alltid billigare att köpa en stor servis med 30 delar än en tallrik i taget på Tradera.
10. Att gå på antikmässor, titta på Antikrundan och Antikdeckarna och läsa böcker är ett bra tips om man vill lära sig mer om formgivare och konstnärer. Jag har hört om en man som köpte en billig tavla, sålde den på auktion för att sedan köpa en bil för pengarna. Fantastiskt!
Annonser
Det här inlägget postades i Husmor ger tips. Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till 10 fyndtips

 1. Malin skriver:

  Himla bra tips!

 2. Amanda skriver:

  Vilka bra tips! Man kan också kolla efter stämplar när man är ute och letar, mest för att det är lättare att ta reda på info då! Sen också att alltid ha med sig en sorts inköpslista över vad man behöver, så att man inte missar nåt!

 3. Martina skriver:

  Ja, här har det inte varit en lugn stund i magen sen före julafton! :) En väldigt livlig liten en där inne.

  Vi får väl starta ett kollektiv Madde, skaffa sommarlägenhet ihop i huvudstaden ;) Hihi

  Kramar

 4. maja skriver:

  haha jag älskar tips nummer 4:a :)

 5. kajsa skriver:

  åh, vilka superbra tips!

 6. ellinor skriver:

  Vilka bra tips! Jag måste bli bättre på att handla second hand!

 7. Caroline skriver:

  Älskar inredning och faller mer och mer för personliga prylar som man kan hitta på loppis men var hittar man loppis egentligen? :)

  • BONJOUR VINTAGE! skriver:

   den brukar annonsera i tidningen när loppisarna är, oftast i folkets hus eller parker osv. men jag brukar kalla stadsmissioner för loppis också eftersom det är så billigt där. och på sommaren är det bara att ta bilen eller cykeln ut för att leta!

 8. Frida skriver:

  Jättebra tips! Ett elfte tips kan vara att om man hittar nåt man gillar måste man rycka det direkt! Man kan inte åka hem och fundera ett par dagar utan att reservera saken man är intresserad av. Detta har jag precis fått erfara… Hittade en retro barnstol från 50-talet i fredags och åkte hem och fundrade

 9. Frida skriver:

  Forts…
  funderade över helgen. Jag insåg att den skulle bli perfekt med lite vit färg, men idag var den tyvärr borta… :(

  • BONJOUR VINTAGE! skriver:

   åh jag avskyr när det händer! man ska verkligen slå till direkt när man ser något för om en timme kan den vara borta. sjukt bra tips som jag också har fått bittert surt ångra!

 10. raquel skriver:

  haha. ”STRINHGYLLA!!”
  bra tips att hålla masken när man ser nåt sånt , ett annat tips är att. om man har tid då , att jobba lite på en loppmarknad eller secondhandaffär. jag jobbade ideellt på saronkyrkans loppmarknad ett tag och fick en timme på mig varje gång att kolla om jag ville ha nåt. innan alla andra kom dit , det var helt fantastiskt! :)

 11. linn skriver:

  Hej och hå!

  Först och främst, jag stor gillar din blogg. 50-60-70tals kläder i mitt hjärta.
  För det andra, tufft att jag kom med på bild!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s