Cheesecake med passionsfrukt

Såhär dagen innan fettisdagen ska ni få ett recept på en riktigt god cheesecake med passionsfrukt. Receptet har jag fått från kocken Nigella Lawson men hon har körsbärsmarmelad på sin och självklart kan man lägga på vad man vill på kakan. Vi gjorde den till helgen och åt upp i ett nafs!
125 g digestivekex
75 g mjukt smör
300 g cream cheese
0.75 dl florsocker (60 g)
1 tsk vaniljsocker
0.5 tsk citronsaft
2.5 dl vispgrädde
4 passionsfrukter
1. Kör kexen i matberedaren tills de är smuliga, lägg i smöret och kör tills det blandats.
2. Pressa ut blandningen i en 20 cm stor springform, pressa upp lite efter sidorna så att det bildas en kant.
3. Vispa samman cream cheese, florsocker, vaniljsocker och citronsaft tills det är slätt.
4. Vispa grädden lätt och vänd sedan ner den i cream cheese-smeten.
5. Häll upp smeten i formen och släta ut den med en gummiskrapa. Ställ kakan i kylskåpet i 3 timmar eller över natten.
6. När kakan ska serveras tar du ut den ur formen och garnerar med passionsfrukt. Klart slut!
Det här inlägget postades i Bakverk och sött. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Cheesecake med passionsfrukt

  1. det ser verkligen ljuvligt ut! mums mums mums.

  2. Malin skriver:

    Gudars vad gott det ser ut! :)

  3. Angeliqa skriver:

    Den ser alldeles underbart god ut!

  4. siri skywalker skriver:

    Jag måste lära mig att gilla bakning. ser galet smarrigt ut!

  5. Mmm, så gott! Passionsfrukt passar galet bra till cheesecake (och till så mycket annat också förstås).

    Kul att du hittade till mig!

    Kram Johanna

  6. chi skriver:

    åh det ser himmelskt ut! måste testas! :)

  7. Marcela skriver:

    hmm kaken ser veldig god ut!!

  8. Frida skriver:

    Ååååh…..

  9. niclas skriver:

    svar: tack så mycket!

  10. tinajo skriver:

    Tack för besöket – och vad mumsigt detta ser ut! :-)

  11. sofia skriver:

    Åh hjälp vad gott! Jag är inte så förtjust i efterrätter (bara godis) men den här går nog hem även för mig!

  12. Beatrix skriver:

    cheesecake är ju för gott alltså.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s