Marängtårta med rabarberkräm

Vi har ett överflöd av rabarber! När jag hälsade på hos mina föräldrar sist så prövade vi ett recept på marängtårta med rabarberkräm. Tårtan var superlätt att göra och var verkligen himmelskt god! Kanske något att göra till mors dag? Här får ni receptet.
4 äggvitor
0,5 tsk citronsaft
3 dl strösocker
2 tsk maizena
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggvitor och citronsaften riktigt pösigt. Tillsätt strösocker pö om pö. Vispa tills marängen blir riktigt glansig. Sikta över maizenan och rör ihop. Klicka ut marängen på bakplåtspapper i valfri storlek och form, sänk värmen till 150 grader och sätt in marängen i ugnen. Grädda tills marängen börjar spricka i kanterna, ca 75 minuter.
8-10 späda rabarberstjälkar
1 vaniljstång
1 dl strösocker
0,5 dl vatten
5 dl vispgrädde
Skala och skär rabarbern i småbitar. Dra ur kärnorna ur vaniljstången och koka upp rabarber, vaniljen och stången, socker och vatten, sjud i ca 15 minuter. Låt svalna och ta ur vaniljstången. Vispa grädden lätt och vänd den i rabarber kompotten. Fördela över marängen och garnera med bär. Ät upp allt i ett nafs!
Translation: We did a lovely meringue cake with rhubarbs a few days ago. Maybe it’s a good candidate for Mother’s Day?
Annonser
Det här inlägget postades i Bakverk och sött. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Marängtårta med rabarberkräm

  1. Hanna skriver:

    Åh herre, det ser alldeles himmelskt ut!

  2. whitemaskgirl skriver:

    Låter underbart gott. Jag såg just att mina rabarber har poppat upp, så måste ju göra nåt med dem. Detta kan ju vara en idé. :)

  3. Karro Szukis skriver:

    Ser underbart ut!

    Måste bara fråga, vart har du köpt din kniv? Finns de i hela set? :)

    • Madeleine skriver:

      hej! menar du tårtkniven eller knivkniven? tror att man kan köpa knivkniven på cervera, tårtspaden kommer från mormors fönster eller något sådant ställe!

  4. Emmy skriver:

    Mmm, ser supersmarrigt ut. Vi har redan ett överflöd av rabarber på landet. Det här låter som ett ypperligt sätt att använda dem på!

  5. La Donna Jonna skriver:

    Åh va gott det ser ut!! Och jag som älskar både rabarber och maräng, så detta är ju för bra för att vara sant. Ska genast testa.

  6. La Donna Jonna skriver:

    Åh så gott det ser ut!! Älskar både rabarber och maräng så detta är för bra för att vara sant. Ska genast testa!!

  7. Emmy skriver:

    SV: Det ska jag absolut göra! Jag är ju tyvärr hemma rätt sällan, men ska definitivt säga till de gångerna jag är där och har möjlighet att ses. (Och tack!)

  8. Det blir något för morgondagen!

  9. Helly skriver:

    Men oj, den där såg ju jättesmarrig ut! Har tyvärr inget ”rabarberland” men måste testas ändå!

  10. Gabriella skriver:

    Mums så gott!=)

  11. Jeanette skriver:

    Det där är nästan inte ok. Det låter olagligt gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s