Svar på bloggfrågor

Både Emelie och Felicia har svarat på frågorna i den stora blogglistan, så jag tänker inte vara sämre och svarade på alla frågorna jag med. Här kommer svaren!
Hur länge har du bloggat? 
Jag har bloggat i två år och två månader.
Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga? 
Innan jag började blogga på allvar så hade jag några småbloggar där jag skrev typ roliga skämt och mycket om vardagslivet. Det höll sig inte i längden och efter det tänkte jag att jag kommer inte ha tid med att ha en blogg eftersom man måste fota, skriva, redigera bilder och hitta på nya idéer varje dag. Men i takt med att jag blev föräldraledig och lite rastlös så kände jag, nu kör vi! Min syn på bloggandet var och är mest positiv. Jag gillar att man har sitt lilla krypin och visar det man vill visa. 
Vilken var den första blogg du förälskade dig i? 
Oj, jag kommer faktiskt inte ihåg!
Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
Bara för det så var jag tvungen att gå tillbaka och läsa. Tydligen hade jag gjort ett inlägg om tidningen Lula så det är inte helt olikt hur det är nu på bloggen!
Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Eftersom bloglovin finns så kan jag följa 20-25 bloggar utan problem. Då skummar jag igenom de senaste uppdateringarna för att sedan välja ut de inläggen som jag tycker verkar intressanta. Det blir en hel del!
Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar? 
De flesta bloggar jag följer är en blandning av tema och dagbok. Alltså att man har en nisch och sedan skriver man om sitt liv utöver det. Men jag gillar ju bakbloggar, inredningsbloggar, frukostbloggar och vintagebloggar så det är väl kanske 80 % nischade bloggar och 20% renodlade dagboksbloggar.
Nämn en bloggare som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om. 
Hanna Ek och jag känns ganska olika, men jag gillar verkligen hennes blogg!
Nämn en bloggare som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om. 
Haha. Det känns som att jag känner igen mig i hela gänget Jessica, Linda, Louise och Emma. När jag träffar dem så känns det helt naturligt och det blir inte en tyst sekund. Det är skönt att träffa likasinnade med samma intressen och samma tänk.
Vad tycker dina närmaste om att du bloggar? 
De tycker att det är kul och de säger att de följer mig. Ibland hör jag  ”jag såg att du har bakat nu igen!”, så de har koll på mig och det känns fint! 
Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Jag vill tro det. Jag är en dagdrömmare och en pysslare och jag tycker att det syns ganska väl i bloggen.
Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Ja det tycker jag.
Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
Det är en bra fråga som jag har tänkt på själv. Vad skulle jag aldrig blogga om? Man ska ju aldrig säga aldrig men jag kommer aldrig skriva om bantning. T ex vad man ska äta och inte äta. Jag kommer aldrig skriva att du ska förändra dig, du är fin som du är. Och jag kommer aldrig skriva om ärtsoppa, jag kommer aldrig vänja mig vid konsistensen och smaken!
I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
Jag tror att alla vill ha bekräftelse, mer eller mindre. Men den största anledningen till att jag började blogga var för att jag ville göra något med mina bilder som bara låg i datorn och väntade på att få bli sedda av andra ögon. Sedan är det alltid roligt om man får beröm för sina bilder, texter eller något annat. Men så är det ju i alla lägen, inte bara på bloggen.

Tror du att en kan lära känna en person genom att läsa dennes blogg?
Hm ja, lite kanske men det är ju ändå en yta som bloggaren väljer att visa. Och det blir aldrig som när man få träffa personen på riktigt. Ett handslag, ögonkontakt och att få höra rösten är ändå det bästa sättet att få ett grepp om en person.
Har du träffat folk irl efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
Jag har fått äran att få träffa flera fina personer som har bloggar. Några av dem är: Linnéa, Emma, JessicaLinda, Sandra, Louise och Felicia.
Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Ja tyvärr, om man börjar bli för privat och bryter ihop av elaka kommentarer som kan förekomma ibland.
Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar? 
Nepp. Det har hänt att jag får elaka kommentarer men vet ni vad, jag tycker synd om dem. Varenda liten elak kommentar raderar jag och slänger i papperskorgen. Bittra människor får inte plats i mitt liv.
Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar? 
Jag skriver bara saker som jag känner att jag kan stå för. Jag tänker alltid två varv innan jag skriver: kan jag leva med detta inlägget eller skulle jag vilja få en sådan kommentar själv? Om svaret är ja så klickar jag på publiciering-knappen.
Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Eftersom jag är småbarnsmamma, jobbar heltid som Art Director och driver bloggen på fritiden så handlar det om tid. Jag önskar på allvar att dygnet hade fler timmar. Men jag har löst det så fiffigt att nu när det blir mörkt efter klockan fyra, så fotograferar jag på helgerna. Och på vardagskvällar, efter jag har nattat, så redigerar jag bilderna och skriver blogginlägg. Det är så jag hinner! Det gäller att vara effektiv.
Tror du att du fortfarande bloggar om två år?
Jag vill tro och jag hoppas!
Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Svar på bloggfrågor

  1. Åh så kul att läsa dina svar. Jag har två frågor. Brukar du kommentera i bloggar du läser? Om du ser att någon ny kommenterar i din blogg….kikar du då in i den personens blogg?
    Kram!

  2. Lisa skriver:

    Så himla svårt det där med personlig men inte privat tycker jag. Att hålla balansen osv..

  3. Hanna Ek skriver:

    Tack för att du gillar min blogg, ska också göra den här listan. Och din blogg är ju underbar. Som en gräddtårta i internetform. Kram!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s