Blondie cupcakes

Bild 36Bild 38Bild 59Bild 41Bild 62Bild 51

Fantastiska Linda Lomelino, som driver bloggen Call me cupcake, brukar göra fina videos på sina bakverk. När hon la upp filmen på sina blondie cupcakes i somras så föll jag direkt! Om ni är nyfikna så kan ni se filmen här. Den är bara helt underbart fin och satte sig direkt på näthinnan. Med hemmagjord chokladsås och strössel på så blir det verkligen helt oemotståndligt och så estetiskt. Man ska ju äta med ögat också, något som Linda alltid tänker på.
Om ni är sugna på att göra blondie cupcakes med hallonfrosting så kommer receptet här:
Foto: Linda Lomelino
Blondie cupcakes
3 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
En nypa salt
125 gram rumsvarmt
1 1/2 dl socker
3 stora ägg
1 tsk vaniljextrakt
3/4 dl rumsvarm mjölk
100 gram vit choklad, hackad
Värm ugnen till 175 C. Klä en muffinsplåt med 12 muffinsformar.
Sikta mjöl, bakpulver och salt ned i en skål. Rör om och ställ åt sidan.
Vispa smör och socker ljust och krämigt i en annan skål. Tillsätt äggen, vispa ordentligt mellan varje ägg. Vispa i vaniljextrakt. Tillsätt mjöl och mjölk i omgångar och vispa till en slät smet. Rör ned den hackade chokladen. Fördela smeten mellan formarna och grädda cirka 18-21 minuter. Låt svalna.
Hallonmarängsmörkräm
5 stora äggvitor
200 gram rumsvarmt smör
175 gram socker
Puré från 150 gram hallon
Häll äggvitor och socker i en värmetålig skål, ställ i vattenbad på spisen. Vattnet i kastrullen ska sjuda.
Vispa hela tiden med en handvisp, tills blandningen blir cirka 65 grader. Ta genast bort från värmen.
Vispa blandningen med elvisp eller med hjälp av en köksassistent tills blandningen är fluffig och vit, som en marängsmet. Vispa tills blandningen är sval, vilket kan ta upp till 10 minuter. Tillsätt sedan smöret, en liten bit i taget. Oroa dig inte om smörkrämen skär sig! Det är lätt fixat. Är smörkrämen för kall, sätt skålen över vattenbad några sekunder och vispa igen. Är den för varm så sätt skålen i kylskåp och vispa sedan. Tillsätt hallonpurén (silad om du inte tycker om kärnorna) och vispa några minuter tills frostingen är slät.
Annonser
Det här inlägget postades i Bakverk och sött. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Blondie cupcakes

  1. Alexandra skriver:

    oj tack for tipset! vilken blogg hon har!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s