Påskbakelserna

53 54 55 5857
Kommer ni ihåg när jag gav er ett recept på Schlabang? Det är ju världens godaste grej: en rulltårta med smak av choklad tillsammans med grädde, marsipan och banan. Så gott. Men denna gången gjorde vi om receptet lite så att det blev påskbakelser, som funkar givetvis alla dagar på året, inte bara under påsken.
För att göra dessa små skapelser så gör man en helt vanlig vanlig rulltårta med kakao och som är fylld med smörkräm. Skiva upp rulltårtan i lagom stora bitar, ca 2-3 cm. Sedan lägger du skivad banan på rulltårtan och en klick vispad grädde. Köp ett sånt där marsipanlock för prinsesstårtor som finns att hitta i de flesta välsorterade matbutiker. Ta en rund skål som är lagom stor och vänd på den. Skär ut runda cirklar ur marsipanen och lägg över locket på bakelsen. Tryck försiktigt runt så att marsipanlocket täcker hela härligheten. Dekorera med maripanrosor eller kycklingar, godis eller något annat som du tycker är gott. Nu har du fått världens sötaste lilla bakelse!
Det här inlägget postades i Bakverk och sött och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Påskbakelserna

  1. De där bilderna alltså, så fina! Och bakelserna ser ju inte pjåkiga ut dom heller…

  2. fridasofias skriver:

    Riktigt frestande bilder!

  3. Malin Aurora skriver:

    Verkligen helt galet tjusigt!

  4. daisyviolas skriver:

    Åh vad det ser gott ut!
    Läcker färg på Steltonkannan=)

  5. Johanna skriver:

    Alltså åh, din blogg är ju så himla fin! Ville bara säga det (:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s