Bröd som smakar sockerkaka

Detta receptet på hälsobröd med valnötter och russin i är så god! Jag fick det av en vän, prövade och tyckte att det var ett av de godaste bröden jag ätit och som också anses nyttig. Det är ju inte fy skam. Inget bök med jäsning eller nåt sånt. Men tänk på att det är ett färskbröd så förvara alltid i kylskåp.                                            Här kommer det hur man gör steg för steg:
Blanda ihop 9 dl vetemjöl special, 2 dl grahamsmjöl och 2 dl fiberhavregryn.
Sen tillsätter du 3 tsk bikarbonat och 1 tsk salt.
I med 1,5  dl krossade linfrön.
Och nu kommer godiset! Häll i 1 dl russin (alternativt aprikoser eller dadlar) och 1,5 dl valnötter. Rör runt.
Häll i 10 dl filmjök och 1,5 dl sirap. Rör ihop allt så det blir en smidig smet.
Klä två brödformar med bakplåtspapper och häll i smeten. Vik över pappersändarna över smeten, grädda på 175 grader i 25 minuter, vik bort pappret och grädda ytterligare 25 minuter.
En rejäl klick smör på och gotta dig. Det är så gott att brödet smakar sockerkaka!
Detta inlägg publicerades i Bakverk och sött. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Bröd som smakar sockerkaka

  1. Kryddiga damen skriver:

    Låter helt ljuvligt. Ska ta och prova denna varianten av filmjölksbröd inom det snaraste. :)

  2. Madde E skriver:

    Hejhej! Vad gott det ser ut! Blir jättesugen på att baka bröd nu. Vet du om det går att frysa? Tack för en mysig blogg.

Lämna en kommentar